Denna vecka är utmaningen i 'Blommig fredag' att skriva ett inlägg under rubriken Trädgårdslycka. Och som innehavare av en nyligen helrenoverad tomt, finns det verkligen mycket att vara lycklig över där ute i trädgården. Vad av alla dessa glädjeämnen ska jag då välja att skriva om? Vilka bilder sammanfattar lyckokänslan bäst? Oj så s v å r t !! Jag har dock försökt att summera några av de skeden som inneburit absolut mest trädgårdslycka sedan förra hösten.
För drygt ett år sedan var lyckan stor när vi kunde ta farväl av vår markentreprenör efter nästan fyra månaders arbete och äntligen fick lov att vistas på vår tomt igen. När vi kunde börja återplantera våra gamla växter, som förvarats både här och var i olika kärl under sommaren. När vi kunde gräva ner de nittio nya ligusterplantor som nu omger den nedre delan av tomten och alla de andra nya växter som vi så enkelt och smidigt köpt hem via vår trädgårdsdesigner.
Jag minns särskilt den tisdag i början av oktober då de första grässtråna i den blivande gräsmattan kunde börja skönjas! Vilken lycka! Kontrasten mot den leriga och dammiga byggtiden var stor. Och efterlängtad!
Nästa glädjeämne lät inte vänta på sig. För första gången hade vi en julros som blommade ute i rabatten. Med sin placering vid husets entré och väl synlig från köksfönstret förgyllde den tillvaron under minst ett halvårs tid. En tid då mycket annat låg i vila.
I början av mars stod snödropparna i full blom och om de väcker trädgårdslycka i vanliga fall, så innebar deras blomning i det närmaste ren eufori i år. Nu var våren äntligen på gång och trädgårdslivet kunde äntligen börja på riktigt!
Därefter följde en helt fantastisk sommar i många avseenden. Men kanske framför allt eftersom jag äntligen befann mig med den trädgård jag så länge längtat efter. Och med en återfunnen trädgårdglädje!
Även VA-verket bör rimligen uppleva någon form av särskild lycka i år när det snart blir dags att fakturera oss! Under denna torra och varma sommar har det gått många extra kubikmetrar vatten för att hålla det nyplanterade vid liv.
Vår tomt omges av gångbanor på tre sidor av fyra möjliga. Ligusterhäckens förmåga att ge insynsskydd på den nedre delen av tomten är fortfarande obefintlig. Möjligheten till inblick är därför mycket god för alla förbipasserande. Det har varit ovant för oss, men oj så många trevliga människor vi haft glädjen att samtala med när vi arbetat i trädgården under året som gått. Kända och okända människor som följt vårt projekt och som glatts med oss utan att vi vetat om det. Intresserade, vänliga och uppskattande medmänniskor som tagit sig tid att stanna till och som utan tvekan medverkat till vår trädgårdslycka!
Delad glädje är dubbel glädje sägs det ju - och visst är det så!
For en lykke å endelig komme i orden! Så vakker julerose :-)
SvaraRaderaVa fint inlägg, vart nästan tårögd av de sista. Ja det är nog många som ser och bryr sig och även är det en upplevelse för dem.
SvaraRaderaVad fint ni fått och julrosen, vad kan det vara för sort som var så tacksam?
Ha det gott, trevlig helg! Kram Ewa :)
KOmmer också ihåg lyckan när första julrosen blommade i rabatten. Det värmde hjärtat och lockade till fler inköp.
SvaraRaderaTycker ni fått det så väldigt fint.
Anette
Förstår lyckan du beskriver. Synd bara att det tar sån tid för nya häckar att få funktion. Men den lyckan lär också komma till slut ;)
SvaraRaderaSkön helg på dig!
Ulrika
Jeg skjønner godt at dere var lykkelige over å kunne beplante hagen. Det ser bra ut!
SvaraRaderaHelt rätt så är det.
SvaraRaderaHa en bra dag
Kram Meta
Den lyckan är jag bekant med!
SvaraRaderaLycka till med din nya trädgård!
Luna
Häftigt med en helt nyanlagd trädgård! Förbipasserande kan jag sakna ibland här i skogen, trädgårdens förmåga att skapa kontakt mellan människor är underbar.
SvaraRaderaKram
Marta