lördag 2 augusti 2014

Varde ljus!


Det står redan augusti i almanackan och även om vi helst inte vill kännas vid det, så börjar faktiskt dagarna bli kortare. Jag tycker det är jobbigt med mörkret under vinterhalvåret och att belysa trädgården stod därför högt upp på önskelistan när vi skulle göra om trädgården. Vi lät gräva ner rör under plattytor och stödmurar i samband med alla markarbeten, som en förberedelse för ledningsdragningen. Och när vi nu hunnit bo in oss under snart ett år med den nya trädgården, så kände vi oss mogna att planera för ljussättningen. Vi blev rekommenderade ett 12V-system för att kunna göra installationen själva, utan hjälp av behörig elektriker. Vi var sedan i kontakt med några olika av deras återförsäljare och jämförde utbud och priser. Bäst förtroende fick vi för Gissléns i Lindome. De lät oss till och med låna hem några olika armaturer på prov. Vi ägnade därför några sena kvällar åt att flytta runt de olika lamporna och riktade spottar i olika riktningar. Och flyttade lamporna igen. Och igen. Grannarna måtte undrat vad vi höll på med! 


När vi väl bestämt oss och handlat hem rätt prylar så tog själva installationen bara några timmar. 
Det var så himla spännande att sticka i kontakten den första kvällen! Som vi väntat på den stunden! Klotrobinian står precis vid ingången och är numer belyst med uppljus......liksom vårt lilla körsbärsträd.
Slänten med sina olika terasser är belyst med mjukare ljus intill vår trappa och pampasgräset på mellannivån har fått uppljus riktat på sig. Skulle vi nu komma på andra tankar framöver, så går det lätt att flytta och ändra. Men först tänkte vi bara njuta lite!

3 kommentarer:

 1. Tycker det är så fint med belysning i trädgården! Speciellt underifrån, upp i träd. Vi har dåligt med det där, men kanske en dag. Detta blir ett kort test, mina tidigare kommentarer hos dig har inte fungerat.

  kram louise

  SvaraRadera
 2. Jamen nu fungerar det ju att kommentera! Angående nävan Rozanne så måste jag säga att jag tycker att dem är lie knepig. Första åren hos mig var den fantastisk. Bullig och fina och blommade rikligt. I år är flera av plantorna platta och spretiga även om de blommar. Förra året vet jag att jag mitt i finaste blomningen klippte ner dem rejält och då blev andra blomningen och hela västen bullig och fin. Dessutom beter sig de olika plantorna olika. Jag har någon som har blivit väldigt hög och andra helt platta. Nästa år ska jag nog klippa ner dem i början av juli beroende på hur sommaren har varit tills dess. Jag klippte ner mina helt nyligen och de växer som bara den nu. De är svåra att samplantera eftersom de blir enorma när de väl vill. Mina finns som underplantering till ett silverpäron bland annat och bakom vissa rosor mot ett staket på andra ställen. Vet inte om det var till någon hjälp...


  kram louise

  SvaraRadera
 3. Ja nu verkar det fungera med kommentarerna Louise! Tack för dina tips om Rozanne. I år låter jag dem växa fritt eftersom de är så nyetablerade men ska ta mod till mig nästa sommar och frisera dem även mitt under säsong.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...