lördag 23 augusti 2014

Lördagsgodis


När jag var liten gick vi till den lokala affären på lördag förmiddag och köpte vårt lördagsgodis. En rätt mysig tradition. Detta var före plockgodisets tid. Godiset låg i askar bakom en glasdisk och vi pekade på en godisbit i taget. Två sådan, tre sådana och fyra sådana... Expediten räknade i huvudet och summerade högt allt eftersom vi pekade 30 öre, 1 krona och 20 öre, 2 kronor... 

Det händer att grannarnas barn svischar förbi på lördag förmiddag när jag jobbar i trädgården. De har cyklat till affären med mamma eller pappa och glatt visar de upp sina nyinköpta, färgglada papperspåsar med godsaker. 

Våra egna barn däremot är sedan länge tillräckligt gamla att sköta godisinköpen själva och något säger mig att det inte alltid sker enbart på lördagar. 

Men mysiga traditioner vill man ju gärna hålla vid liv, eller hur? Och vem har sagt att lördagsgodis måste ligga förpackat i små färgglada papperspåsar? Mitt lördagsgodis får lika gärna vara förpackat i svarta plastkrukor från plantskolan. Lite annorlunda? Ja visst, men också en rätt mysig tradition tycker jag!Förra lördagen kom jag hem med dessa godsaker!Två vita cyklamen som hamnade i en zinkkruka utomhus. 
Tre rosa höstanemoner 'Serenade' planterades så att de
förhoppningsvis inte får det för blött om fötterna i vinter.Och fyra prydnadspumpor i olika former och färger.
Kanske kommer de att pryda entrétrappan så småningom?


Mina godsaker må kosta lite mer än det man plockar intill snabbköpets kassaköer, men å andra sidan är de bättre för tandhälsan. Och dessutom helt kalorifria! Men den största fördelen är väl ändå att det här godiset är njutbart under betydligt längre tid. Och njutbart för många fler än mig! 

Ha en bra lördag!
2 kommentarer:

  1. Denne type lørdagsgoderi har jeg stor sans for :-)
    Her i huset slår vi oss løs med søtsaker bare til påske og jul nå, men da en riktig fråtsing!

    Øyensfryd i hagen kan man unne seg langt oftere.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det väl så! Få åka till plantskolan på lördagsmorgonen, köpa lite ögongodis och sedan ägna eftermiddagen åt att plantera. Bästa sättet att spendera en ledig dag! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...