måndag 8 september 2014

Efter regn kommer sol

Efter timmar av regn sprack det upp en stund på seneftermiddagen, lagom till jag kom hem från jobbet. Växtligheten såg så där oemotståndlig ut och liksom bara väntade på att få bli fotograferad.  Dropparna låg kvar på flera av bladen och skuggorna sträckte på sig lite extra i den låga solen. Här var den vy jag stannade till vid en extra stund i dag och bara njöt! I förgrunden, till höger om stenen, syns den buxbomslika japanska järneken 'Dark green'...  ... och en rödbladig perukbuske 'Royal purple'. I mitten av bilden en vipphortensia 'Limelight' som för varje vecka som går, nu allt mer övergår i rosa toner.Bakom hortensian kan man ana den friskt ljusgröna lagerhäggen. Namnsort okänd, men inköpt i Tyskland till vår trädgård i Köln då vi bodde där med familjen. Tyvärr inte helt härdig i svensk zon 2, men den har ett stort affektionsvärde för oss.
Längst bak i rabatten växer även en rödbladig smällspirea 'Diabolo' (vars skugga avtecknar sig mot muren i bilden ovan) och ett pampasgräs, som i likhet med lagerhäggen egentligen fördedrar lite mildare breddgrader. 

Underbart är kort sägs det ju! Efter bara några timmar mulnade det tyvärr på igen och av väderleksprognoserna att döma så väntas några riktigt regniga dagar framöver. Skönt då att ha hunnit fylla på sinnet med lite sköna, gröna intryck! 

1 kommentar:

  1. Vilka vackra bilder o ögonblick du har fångat!
    Och "sinnet" påfyllt, det måste man få! :)

    Ha det gott, hälsningar Ewa :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...