lördag 5 juli 2014

Förra sommaren
Vår trädgård omges numera av stödmurar i betong. Slipersmurarna som skiljt tomten från de omgärdande gångbanorna hade funnits med sedan 1970-talet, men hade egentligen gett upp för många år sedan. Förra sommaren tog vi äntligen tjuren vid hornen och lät byta ut murarna. Och förhoppningsvis kommer murarna att hålla i många år framöver.

När vi ändå hade maskiner på plats, så passade vi på att dränera om huset och då kunde vi lika gärna göra något nytt och fint av trädgården. Det ena gav det andra med andra ord och varenda kvadratmeter av tomten grävdes upp! Efter en väldigt dammig och inte helt friktionsfri byggtid så blev vår markentreprenör äntligen färdig. Och då var det bråttom att få alla plantor i jorden innan kylan kom. Som väl var fick vi en varm höst och därefter en mild vinter, vilket både vi och våra växter är tacksamma för. Det mesta av grönskan överlevde!

Om förra sommaren var kämpig, så lever jag i en dröm just nu! Älskar att gå runt bland mina nya och gamla växter och se hur det spirar. Mer om detta kommer så småningom....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...