tisdag 8 juli 2014

Nyklippt!I vår gamla trädgård hade vi stäppsalvia av sorten 'Ostfriesland', men de flesta plantorna strök med i samband med förra sommarens renovering. Jag har länge sneglat på sorten 'Caradonna' och när det skulle köpas in ny stäppsalvia i höstas, så fick det bli av denna sort. Och 'Caradonnan' fick verkligen en lyckosam placering i den nya planteringen vid husets framsida. De mörka stjälkarna avtecknar sig snyggt mot den ljusa betongmuren i bakgrunden, även innan blommorna slår ut.  Men nu har de blommat färdigt!


När blomningen nästan är över kan man dock klippa ner stäppsalvian, för att hinna få ett andra flor senare under samma säsong. Denna andra blomning blir inte lika kraftfullt som den första, men väl värd att bemöda sig för. I år har jag nog väntat lite i längsta laget förstås ...


...men idag åkte sekatören fram. Det gäller att leta upp en förgrening där det finns nya sidoskott och på de flesta plantorna blir snittet på ungefär halva den ursprungliga plantans höjd. 


Här är klippningen slutförd och just nu ser det förstås väldigt kalt ut! Men vi får glädjas åt att rosenstaven alldeles bredvid kommer att slå ut sina blommor inom bara några dagar. Och sedan har vi förhoppningsvis ännu en vacker omgång av stäppsalviablomning att se fram emot om ytterligare några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...