onsdag 30 juli 2014

Lediga bostäder finnes!


Jag berättade i ett tidigare inlägg om besöket på Marché aux fleurs, Paris största växtmarknad. I en av butikerna hade de hängt upp fullt av olika holkar till försäljning på en vägg. Det gav mig inspiration att skapa en egen vägg med holkar i trädgården. Mest som en kul dekoration kanske, men visst vore det även roligt om någon skulle välja att flytta in där.

Till handling! Jag köpte några olika sorters holkar i butiker runt om i Göteborg, köpte miljövänlig målarfärg och målade sedan i olika nyanser av svart-vitt.

Är helt oerfaren på det här med att sätta upp holkar och försökte därför läsa på lite först. Ska man göra något kan man ju lika gärna försöka göra det rätt! Men jag insåg ganska snart att det i vår begränsade trädgård ändå inte skulle gå att erbjuda alla de förutsättningar som egentligen vore de optimala.

Det återstår nu att se, fram på vårkanten, hur bostadsmarknaden ser ut för småfåglar i trakterna och hur kräsna fåglarna kan kosta på sig att vara. Eller om någon av dem kan tänka sig en nymålad bostad, i lite för soligt läge och med aningen för nära till marken. Eller om holkarna bara får förbli en kul dekoration...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...