onsdag 9 juli 2014

Planteringskorg i vintagestil.


Tidigare i våras så stod jag med ett buxbomsklot, som behövde ha få ett stort planteringskärl att växa i. Men ytterkrukor av lite större storlek kan verkligen kosta skjortan! Jag vill gärna dela med mig av den egna lösningen, som jag då tillverkade för en rimlig kostnad. På längre sikt mår buxbom visserligen bättre av att planteras i en rabatt, med bättre tillgång till fukt vintertid. Men denna lösning ska få fungera åtminstone ett tag till. 

Lövkorgar i metall har blivit väldigt populära och finns att köpa på flera olika ställen, men med stor prisvariation. Jag köpte min på Clas Ohlson för 199:- men på plantskolan kostade precis samma korg en hundralapp till. Jag klädde korgens insida med skuggväv i jute och borrade några hål i botten av en 20-liters svart murarhink. Planterade därefter buxbomklotet i hinken och vek ner skuggvävens kanter för att dölja hinken. 

Min planteringskorg tål frost och väger lätt, vilket gör den enkel att flytta runt. Den ger lite vintagekänsla och jag tycker att den blev ganska fin, eller vad tycker du? :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...